2 Petua tradisional untuk mewangikan almari pakaian – Resep Maskan

2 Petua tradisional untuk mewangikan almari pakaian – Resep Maskan – hallo pecinta kuliner semuanya, dihari yang indah ini saya akan akan bagikan “2 Petua tradisional untuk mewangikan almari pakaian – Resep Maskan“. kami berharap bahwa resep ini membawa manfaat untuk pengunjung semua yang suka memasak. jangan lupa teruskan 2 Petua tradisional untuk mewangikan almari pakaian – Resep Maskan ini ke teman kamu ya.

2 Petua tradisional untuk mewangikan almari pakaian – Resep Maskan

Petua tradisional untuk mewangikan almari pakaian
Lakukan salah satu petua tradisional berikut untuk mewangikan almari pakaian. 
1. Cara yang paling mudah dan menjimatkan ialah dengan menggunakan kulit limau. Buat uncang daripada kain kain yang nipis atau kain kasa, dan isikan kulit limau. Untuk mencantikkan lagi, ikat uncang ini dengan riben dan letakkan di dalam almari pakaian. Tukarkan bila sudah hilang bau.
2. Letakkan beberapa helai daun pandan ke dalam almari tersebut. Tukarkan bila sudah hilang bau. Cara ini pon dikatakan dapat menghalau lipas.

Sekian sahaja yang dapat saya kongsikan, mungkin anda mempunyai beberapa lagi petua yang lebih praktikal untuk dikongsikan. Kongsikan lah bersama pembaca lain pada ruangan komen dibawah. Dipersilakan share


demikianlah tadi sharing tentang “2 Petua tradisional untuk mewangikan almari pakaian – Resep Maskan”. harapan kami resep ini memberi manfaat untuk pengunjung semuanya. Jangan lupa klik tombol share ya biar semakin banyak kawan yang tau resep 2 Petua tradisional untuk mewangikan almari pakaian – Resep Maskan ini.

Sumber gambar & resep disadur dari : resepmasakandapurindonesia.blogspot.com

Resep Lainnya Yang Banyak Disuka

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *