2 PETUA UNTUK DAPATKAN SUARA MERDU ~ Klik Disini – Resep Maskan

2 PETUA UNTUK DAPATKAN SUARA MERDU ~ Klik Disini – Resep Maskan – hai penikmat kuliner semua, kali ini saya akan berbagi info tentang “2 PETUA UNTUK DAPATKAN SUARA MERDU ~ Klik Disini – Resep Maskan“. semoga saja resep ini bermanfaat untuk pembaca yang suka memasak. jangan lupa share 2 PETUA UNTUK DAPATKAN SUARA MERDU ~ Klik Disini – Resep Maskan ini ke kawan anda ya.

2 PETUA UNTUK DAPATKAN SUARA MERDU ~ Klik Disini – Resep Maskan

2 PETUA UNTUK DAPATKAN SUARA MERDU
Assalamualaikum guyss.. Nak suara merdu? Cubalah salah satu atau kedua-dua petua di bawah ini untuk mendapatkan suara yang lunak.
  • Petua tradisional lama ini selalu diamalkan oleh kebanyakan penyanyi serta qari dan qariah. Caranya ambil sebiji limau nipis dan perah ke dalam gelas berisi air suam. Air limau itu perlu dicampur dengan sedikit gula batu, kemudian minumlah sbagai minuman biasa. Sebaik-baiknya minum air itu sebelum gosok gigi di sebelah pagi. Selain itu untuk menjaga suara, jangan minum air batu atau air bergas tetapi amalkan minum air suam atau air masak sahaja.
  • Sediakan secawan air pada waktu malam, biarkan semalaman. Apabila bangun pagi minum air tersebut sebelum membasuh muka atau gosok gigi dahulu.

Sekian sahaja yang dapat saya kongsikan, mungkin anda mempunyai beberapa lagi cara yang lebih praktikal untuk dikongsikan. Kongsikan lah bersama pembaca lain pada ruangan komen dibawah. Dipersilakan share


demikianlah tadi sharing tentang “2 PETUA UNTUK DAPATKAN SUARA MERDU ~ Klik Disini – Resep Maskan”. semoga saja resep ini memberi manfaat untuk anda sekalian. Jangan lupa bantu share ya biar semakin banyak orang yang tau resep 2 PETUA UNTUK DAPATKAN SUARA MERDU ~ Klik Disini – Resep Maskan ini.

Sumber gambar & resep disadur dari : resepmasakandapurindonesia.blogspot.com

Resep Lainnya Yang Banyak Disuka

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *