4 Petua Menegangkan Kulit Wajah – Resep Maskan

4 Petua Menegangkan Kulit Wajah – Resep Maskan – hallo pengunjung tabloidkuliner.com semua, sekarang admin akan suguhkan “4 Petua Menegangkan Kulit Wajah – Resep Maskan“. admin harap resep ini dapat bermanfaat untuk kamu yang suka memasak. jangan lupa sebarkan 4 Petua Menegangkan Kulit Wajah – Resep Maskan ini ke teman kamu ya.

4 Petua Menegangkan Kulit Wajah – Resep Maskan

4 Petua Menegangkan Kulit Wajah
1- Petua Menegangkan Kulit Wajah
  • Kisar kulit sebiji pisang masak hingga halus dan gaul bersama sebiji putih telur hingga sebati. Lumurkan ke seluruh muka seperti masker. Biarkan hingga kering dan bilas dengan air bersih. Amalkan 3 kali seminggu. 

2- Petua Menegangkan Kulit Wajah
  • Pukul putih telur hingga kembang dan dibancuh dengan sedikit tepung sagu. Lumurkan ke seluruh muka seperti masker sebelum tidur dan biarkan semalaman.
  • Bilas muka dengan air bersih dan lumur timun yang telah diparut (seelok-eloknya disejukkan sebentar dalam peti sejuk). Biarkan selama sejam dan bilas dengan air bersih. Amalkan seminggu sekali.

3- Petua Menegangkan Kulit Wajah
  • Kisar beberapa kuntum bunga melur dan bunga cempaka. Bancuh bunga yang telah dikisar dengan bedak sejuk bersama sedikit air. Lumur ke seluruh muka setiap malam sebelum tidur. Keesokan hari cuci muka dengan air suam dan bilas dengan air sejuk. Lap muka dengan tuala bersih. 

4- Petua Menegangkan Kulit Wajah
  • Tumbuk halus sedikit beras pulut bersama sedikit kulit kayu manis dan seketul kunyit hidup. Lumur ke seluruh muka dan leher sebelum tidur. Keesokan hari cuci muka dengan air suam dan bilas dengan air sejuk. Lap muka dengan tuala bersih. Amalkan dua kali seminggu.

Sekian sahaja yang dapat saya kongsikan, mungkin anda mempunyai beberapa lagi petua yang lebih praktikal untuk dikongsikan. Kongsikan lah bersama pembaca lain pada ruangan komen dibawah. Dipersilakan share


itulah tadi sharing tentang “4 Petua Menegangkan Kulit Wajah – Resep Maskan”. mudah-mudahan resep ini bermanfaat untuk kamu dirumah. Jangan lupa untuk share ya biar makin banyak saudara yang tahu resep 4 Petua Menegangkan Kulit Wajah – Resep Maskan ini.

Sumber gambar & resep disadur dari : resepmasakandapurindonesia.blogspot.com

Resep Lainnya Yang Banyak Disuka

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *