5 Petua Bibir Lembut ~ klik disini – Resep Maskan

5 Petua Bibir Lembut ~ klik disini – Resep Maskan – hai pengunjung tabloidkuliner.com semua, dihari yang indah ini kami akan berbagi informasi tentang “5 Petua Bibir Lembut ~ klik disini – Resep Maskan“. mudah-mudahan resep ini cocok untuk pembaca yang suka memasak. jangan lupa teruskan 5 Petua Bibir Lembut ~ klik disini – Resep Maskan ini ke teman kamu ya.

5 Petua Bibir Lembut ~ klik disini – Resep Maskan

5 Petua Bibir Lembut
  • Kelembutan dan kesihatan bibir akan memperlihatkan warna bibir anda. Gunakan gincu bibir yang yang mengandungi pelembap dan bahan antioksida seperti vitamin E, A dan C
  • Sapukan juga balm bibir sebelum membersihkan wajah anda sebelum tidur. gunakan balm atau pelembap bibir sebelum manyaou gincu bagi memastikan bibir lembut dan bersinar.
  • Hindari sinaran matahari berlebihan yang mana akan mengeringkan atau merosakkan bibir. Sekiranya anda banyak terdedah kepadanya, pastikan bibir anda tersalut balm bibir yang mengandungi pelindung matahari. Gunakan juga pelembap bibir sebelum dan selepas berenang atau berjemur.
  • Gunakan balm bibir semasa musim dingin atau semasa anda didalam bilik yang dingin bagi memastikan kelembutan bibir tetap terpelihara.
  • Bagi mengelakkan bibir mengelupas akibat oenggunaan gincu bibir yang kering, sapukan sedikit Vaselin sebelum bergincu.

Sekian sahaja yang dapat saya kongsikan, mungkin anda mempunyai beberapa lagi petua yang lebih praktikal untuk dikongsikan. Kongsikan lah bersama pembaca lain pada ruangan komen dibawah. Dipersilakan share


demikianlah tadi postingan tentang “5 Petua Bibir Lembut ~ klik disini – Resep Maskan”. semoga saja resep ini mempunyai manfaat untuk pembaca semua. Jangan lupa bantu share ya biar semakin banyak saudara yang tahu resep 5 Petua Bibir Lembut ~ klik disini – Resep Maskan ini.

Sumber gambar & resep disadur dari : resepmasakandapurindonesia.blogspot.com

Resep Lainnya Yang Banyak Disuka

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *