5 PETUA UNTUK MERAWAT SENGGUGUT YANG ANDA KENA TAHU

5 PETUA UNTUK MERAWAT SENGGUGUT YANG ANDA KENA TAHU – hallo pengunjung tabloidkuliner.com semua, saat ini saya akan berbagi informasi tentang “5 PETUA UNTUK MERAWAT SENGGUGUT YANG ANDA KENA TAHU“. semoga resep ini cocok untuk pengunjung semua yang suka memasak. jangan lupa bagikan 5 PETUA UNTUK MERAWAT SENGGUGUT YANG ANDA KENA TAHU ini ke teman anda ya.

5 PETUA UNTUK MERAWAT SENGGUGUT YANG ANDA KENA TAHU

Petua pertama : Ambil 9 biji pinang tua, bakar hingga menjadi arang, dan tumbuk halus. Campurkan secawan air suam dan minum 9 hari berturut-turut dari hari pertama datang haid.

Petua kedua : Ambil segenggam halia dan tumbuk lumat. Masukkan halia ke dalam segelas air suam, apabila halia mendap barulah diminum air tadi, didahulukan dengan selawat.

Petua ketiga : Minum air rebusan rumput jarum  emas atau rumput rempah padang atau rumput cengkih padang semasa  kedatangan haid atau sebelumnya.

Petua keempat : Campurkan halia yang telah ditumbuk dengan serbuk lada  hitam . Kuantiti sama banyak antara kedua-dua bahan . Makan dalam 1 atau 2 minggu sebelum haid .

Petua kelima : Semasa sakit ketika haid, hendaklah sentiasa meminum air  teh pahit tanpa gula

jika anda amalkan petua-petua ini in sha allah akan berhasil.

5 PETUA UNTUK MERAWAT SENGGUGUT YANG ANDA KENA TAHU – Resep Masakan, Resep Kue Kering, Resep Kue Basah


demikianlah tadi info tentang “5 PETUA UNTUK MERAWAT SENGGUGUT YANG ANDA KENA TAHU”. harapan kami resep ini bermanfaat untuk pembaca semuanya. Jangan lupa bantu share ya supaya semakin banyak saudara yang tau resep 5 PETUA UNTUK MERAWAT SENGGUGUT YANG ANDA KENA TAHU ini.

Sumber gambar & resep disadur dari : resepmasakandapurindonesia.blogspot.com

Resep Lainnya Yang Banyak Disuka

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *