Cara membuang serpihan kulit telur yang masuk ke dalam mangkuk. – Resep Maskan

Cara membuang serpihan kulit telur yang masuk ke dalam mangkuk. – Resep Maskan – hallo pecinta kuliner semuanya, sekarang kami akan akan bagikan “Cara membuang serpihan kulit telur yang masuk ke dalam mangkuk. – Resep Maskan“. kami harap resep ini bermanfaat untuk pengunjung semua yang hobi memasak. jangan lupa bagikan Cara membuang serpihan kulit telur yang masuk ke dalam mangkuk. – Resep Maskan ini ke saudara qmu ya.

Cara membuang serpihan kulit telur yang masuk ke dalam mangkuk. – Resep Maskan

Cara membuang serpihan kulit telur yang masuk ke dalam mangkuk.
Siapa yang tak pernah mengalami situasi pecahkan kulit telur dan serpihannya termasuk ke dalam bekas. Kemudian, berhempas-pulas untuk mengeluarkannya. Puaslah bekas ditonggeng ke tepi dan ke tengah. Tidak juga dapat diambil serpihannya itu.
Tekstur cecair telur yang licin menyukarkan kita untuk membuang serpihan kulit telur itu. Gunakan kulit telur yang lain *yang besar sedikit saiznya, dan jadikan seperti sudu untuk kaup keluar serpihan telur yang ada dalam mangkuk.
Kulit telur yang kasar dengan mudah akan menarik serpihan tersebut dan dapatlah anda teruskan memasak dengan tenang. Mudah kan..
Sekian sahaja yang dapat saya kongsikan, mungkin anda mempunyai beberapa lagi cara yang lebih praktikal untuk dikongsikan. Kongsikan lah bersama pembaca lain pada ruangan komen dibawah. Dipersilakan share


demikianlah tadi informasi tentang “Cara membuang serpihan kulit telur yang masuk ke dalam mangkuk. – Resep Maskan”. semoga resep ini bermanfaat untuk kamu semuanya. Jangan lupa untuk share ya supaya semakin banyak kawan yang tahu resep Cara membuang serpihan kulit telur yang masuk ke dalam mangkuk. – Resep Maskan ini.

Sumber gambar & resep disadur dari : resepmasakandapurindonesia.blogspot.com

Resep Lainnya Yang Banyak Disuka

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *