DOA DUDUK ANTARA DUA SUJUD ~ Klik Disini – Resep Maskan

DOA DUDUK ANTARA DUA SUJUD ~ Klik Disini – Resep Maskan – baiklah pengunjung tabloidkuliner.com semuanya, pada kesempatan ini saya akan sajikan “DOA DUDUK ANTARA DUA SUJUD ~ Klik Disini – Resep Maskan“. harapan kami resep ini berguna untuk pengunjung semua yang hobi memasak. jangan lupa sebarkan DOA DUDUK ANTARA DUA SUJUD ~ Klik Disini – Resep Maskan ini ke rekan kamu ya.

DOA DUDUK ANTARA DUA SUJUD ~ Klik Disini – Resep Maskan

DOA DUDUK ANTARA DUA SUJUD 
Assalamualaikum Warahmatullahi Wabarakatuh..
Segala puji bagi Allah, Rabb sekelian alam. Selawat serta salam buat junjungan mulia Nabi Muhammad SAW keluarga serta para sahabat dan pengikut yang istiqamah menuruti baginda hingga ke hari kiamat.
Sahabat yang di rahmati Allah,
Marilah kita mula menghayati ketika kita duduk di antara dua sujud semasa solat. Dengan rendah hati, nyatakanlah permohonan ampun kepada Allah; Robbiegfirli (Tuhanku, ampuni aku). Diamlah sejenak, buka dada dan diri kita untuk menerima keampunan dari Allah.
Tetaplah membuka diri kita untuk menerima keampunan Allah. Ulangi permintaan itu beberapa kali hingga kita merasakan ketenangan, kemudian sampaikanlah permintaan kedua, Warhamni (sayangi aku). Diam dan tundukkanlah diri kita untuk menerima kasih-sayang Allah yang tak terhitung besarnya.
Bukalah dada kita seluas-luasnya agar semakin banyak kasih-sayang Allah yang kita terima. Ulanglah beberapa kali hingga kita merasa cukup. Berturut-turut sampaikanlah permintaan-permintaan berikut dengan cara sebagaimana tersebut di atas, satu persatu..
  • Wajburnii (tutuplah aib-aibku)
  • Warfa’nii (angkatlah darjatku)
  • Warzuqnii (berilah aku rezeki)
  • Wahdinii (berilah aku petunjuk)
  • Wa’Aafinii (sihatkan aku)
  • Wa’fuannii (maafkan aku)

Setelah selesai, diamlah sejenak lalu sampaikan rasa syukur kita betapa besarnya nilai doa ini, sebuah doa yang kita hanya remehkan begitu sahaja.
Sekian sahaja yang dapat saya kongsikan, dipersilakan share.


itulah tadi informasi tentang “DOA DUDUK ANTARA DUA SUJUD ~ Klik Disini – Resep Maskan”. semoga saja resep ini memberi manfaat untuk pembaca semua. Jangan lupa bantu share ya biar semakin banyak orang yang tahu resep DOA DUDUK ANTARA DUA SUJUD ~ Klik Disini – Resep Maskan ini.

Sumber gambar & resep disadur dari : resepmasakandapurindonesia.blogspot.com

Resep Lainnya Yang Banyak Disuka

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *