Doa Menghilangkan Mengantuk ~ klik disini – Resep Maskan

Doa Menghilangkan Mengantuk ~ klik disini – Resep Maskan – hai pembaca semuanya, pada kesempatan kali ini kami akan berbagi info tentang “Doa Menghilangkan Mengantuk ~ klik disini – Resep Maskan“. semoga saja resep ini cocok untuk kamu yang hobi memasak. jangan lupa bagikan Doa Menghilangkan Mengantuk ~ klik disini – Resep Maskan ini ke teman anda ya.

Doa Menghilangkan Mengantuk ~ klik disini – Resep Maskan

Semua orang, apabila memandu kereta terutama untuk perjalanan jauh seperti balik kampung berhariraya, travelling kerana tugas rasmi dan sebagainya, akan merasa mengantuk yang teramat sangat ketika memandu.
Hal ini boleh mengundang padah kerana hanya sedetik sahaja anda terlelap ketika memandu, kemungkinan untuk anda ditimpa kemalangan adalah 99% kerana ketika terlelap itu, otak anda tidak lagi berfungsi dan sedar, mata tertutup dan anggota tangan dan kaki tidak lagi dapat mengawal kenderaan yg dipandu.
Berdasarkan pengalaman saya, sepotong ayat Al Quran di dalam Ayat Qursi boleh dijadikan penawar untuk menghilangkan rasa mengantuk ini.Selain itu boleh diamalkan mengantuk ketika belaja.
Potongan ayat tersebut berbunyi

” LA TAKKHUDZUHU SINATUW WALA NAUM…”

(maknanya: “[DIA – ALLAH] TIDAK MENGANTUK DAN TIDAK TIDUR”)(Sepotong ayat daripada ayat Qursi)

Selain itu, amalan mustajab untuk mengelak berlakunya kemalangan adalah dengan membaca Ayat Qursi 3x sebelum memasukkan gear pertama mahu memulakan perjalanan anda ditambah dengan ayat berikut :

“BISMILLAHIL LADZI LA YADHURUHU MA’ASMIHI SYAIUN FIL ARDHI WALA FISSAMAA’ WAHUWASSAMIUN ‘ALIIMM” 3X.

Semoga Ayat-ayat ini boleh membantu dan boleh kita amalkan supaya kita lebih segar tidak mengantuk lagi untuk melakukan segala perkerjaan.


demikianlah tadi informasi tentang “Doa Menghilangkan Mengantuk ~ klik disini – Resep Maskan”. semoga saja resep ini berguna untuk kamu semuanya. Jangan lupa klik tombol share ya supaya makin banyak orang yang tahu akan resep Doa Menghilangkan Mengantuk ~ klik disini – Resep Maskan ini.

Sumber gambar & resep disadur dari : resepmasakandapurindonesia.blogspot.com

Resep Lainnya Yang Banyak Disuka

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *