Kelebihan Minum Air Sambil Duduk ~ klik disini – Resep Maskan

Kelebihan Minum Air Sambil Duduk ~ klik disini – Resep Maskan – baiklah penikmat kuliner semuanya, dihari yang indah ini saya akan suguhkan “Kelebihan Minum Air Sambil Duduk ~ klik disini – Resep Maskan“. kami harap resep ini cocok untuk pengunjung semua yang suka memasak. jangan lupa teruskan Kelebihan Minum Air Sambil Duduk ~ klik disini – Resep Maskan ini ke kawan kamu ya.

Kelebihan Minum Air Sambil Duduk ~ klik disini – Resep Maskan

Kelebihan Minum Air Sambil Duduk
Orang tua selalu melarang minum air sambil berdiri. Kita disuruh minum air sambil duduk. Sebenarnya ada kelebihan minum air sambil duduk.
Kita juga sering mendengar saranan supaya minum air putih yang banyak untuk kesihatan diri. Namun, jika cara anda salah ketika minum air putih pun boleh memberi kesan kepada kesihatan diri. Kajian kesihatan akupuntur membuktikan bahawa minum air sambil duduk lebih baik berbanding secara berdiri.
Ini kerana, air putih yang diminum ketika duduk akan disaring oleh ‘sfringer’, iaitu struktur berotot yang boleh membuka dan menutup untuk disalurkan pada penyaringan di ginjal. Sebaliknya, jika anda minum air putih secara berdiri, air akan masuk tanpa sebarang saringan.
Akibatnya, boleh berlaku penyakit ginjal. Untuk mengatasinya, biasakan minum air sambil duduk, minumlah secara perlahan-lahan dan jangan terburu-buru.
Pesanan orang-orang tua kadangkala sememangnya ada rahsia tersirat di sebaliknya.
Sekian sahaja yang dapat saya kongsikan, dipersilakan share.


demikianlah tadi postingan tentang “Kelebihan Minum Air Sambil Duduk ~ klik disini – Resep Maskan”. harapan kami resep ini berguna untuk pengunjung sekalian. Jangan lupa bantu share ya supaya makin banyak kawan yang mengetahui resep Kelebihan Minum Air Sambil Duduk ~ klik disini – Resep Maskan ini.

Sumber gambar & resep disadur dari : resepmasakandapurindonesia.blogspot.com

Resep Lainnya Yang Banyak Disuka

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *