MINUMAN UNTUK KESIHATAN ~ Klik Disini – Resep Maskan

MINUMAN UNTUK KESIHATAN ~ Klik Disini – Resep Maskan – hai pengunjung tabloidkuliner.com semuanya, pada kesempatan kali ini tabloidkuliner.com akan persembahkan “MINUMAN UNTUK KESIHATAN ~ Klik Disini – Resep Maskan“. kami harap resep ini berguna untuk kamu yang senang memasak. jangan lupa sebarkan MINUMAN UNTUK KESIHATAN ~ Klik Disini – Resep Maskan ini ke teman kamu ya.

MINUMAN UNTUK KESIHATAN ~ Klik Disini – Resep Maskan

JENIS MINUMAN YANG BERKHASIAT

SUSU

  • Makanan semulajadi yang sempurna kerana ia mengandungi banyak khasiat. Ia merupakan sumber utama kalsium untuk menguatkan tulang dan gigi. Sumber utama vitamin B yang memberi tenaga. Ia juga mengandungi mineral zink yang diperlukan untuk pembesaran yang normal bagi bayi dan kanak-kanak. Pilih hanya susu skim atau semi skim untuk elakkan bertambah berat badan. Pilih susu lemak berkrim jika anda ingin menambahkan berat badan.

AIR PUTIH

  • Ia tiada kalori, tiada kafein, tiada kolesterol dan tiada gula. Tiada yang lebih baik melainkan segelas air sejuk. Ia membersihkan sistem tubuh dan membantu tubuh menyerap vitamin dan mineral.

JUS OREN

  • Hanya secawan sudah memadai untuk keperluan vitamin C dan tubuh. Ia juga mengandungi sejumlah potasium yang berguna untuk mengekalkan tekanan darah yang normal dan membantu tubuh menyerap zat besi daripada makanan.

JUS LOBAK MERAH

  • Ia mengandungi sumber utama beta-karotin yang dipercayai boleh membantu mencegah beberapa jenis penyakit kanser. Tubuh juga berupaya menukarkan beta-karotin kepada vitamin A yang penting untuk mendapatkan penglihatan mata yang terang. Ia juga menjadi sumber fiber untuk membantu merendahkan kolesterol darah dan mencegah sembelit.

Sekian sahaja yang dapat saya kongsikan, dipersilakan share.


demikianlah tadi artikel tentang “MINUMAN UNTUK KESIHATAN ~ Klik Disini – Resep Maskan”. mudah-mudahan resep ini mempunyai manfaat untuk pembaca semua. Jangan lupa bantu share ya biar semakin banyak orang yang mengetahui resep MINUMAN UNTUK KESIHATAN ~ Klik Disini – Resep Maskan ini.

Sumber gambar & resep disadur dari : resepmasakandapurindonesia.blogspot.com

Resep Lainnya Yang Banyak Disuka

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *