Petua Bersihkan Pakaian Yang Terkena Cat, karat dan minyak – Resep Maskan

Petua Bersihkan Pakaian Yang Terkena Cat, karat dan minyak – Resep Maskan – hallo pengunjung tabloidkuliner.com semua, pada kesempatan ini tabloidkuliner.com akan persembahkan “Petua Bersihkan Pakaian Yang Terkena Cat, karat dan minyak – Resep Maskan“. kami harap resep ini membawa manfaat untuk kamu yang senang memasak. jangan lupa sebarkan Petua Bersihkan Pakaian Yang Terkena Cat, karat dan minyak – Resep Maskan ini ke teman qmu ya.

Petua Bersihkan Pakaian Yang Terkena Cat, karat dan minyak – Resep Maskan

1- Petua Bersihkan Pakaian Terkena Cat
Rendamkan pakaian yang terkena cat dengan minyak tanah terlebih selama beberapa jam, kemudian basuh dengan sabun dan bilas seperti biasa.
2- Petua Bersihkan Pakaian Terkena Karat 
Gaulkan perahan jus dari sebiji limau nipis bersama satu sudu kecil garam halus sehingga sebati. Sapukan sebatian tersebut pada bahagian pakaian yang terkena karat, biarkan beberapa minit, kemudian basuh dengan sabun dan bilas seperti biasa.
3- Petua Bersihkan Pakaian Terkena Minyak
Kesan tompokan minyak pada pakaian terutama berwarna putih memang sukar dihilangkan. Penggunaan bahan peluntur boleh memudarkan warna pakaian tetapi kesan tompokan minyak masih tidak hilang. Cara mudah untuk mengatasinya dengan sapukan sedikit marjerin pada bahagian pakaian yang terkena tompokan minyak, biarkan beberapa minit, kemudian basuh dengan sabun dan bilas seperti biasa.
Sekian sahaja yang dapat saya kongsikan, mungkin anda mempunyai beberapa lagi petua yang lebih praktikal untuk dikongsikan. Kongsikan lah bersama pembaca lain pada ruangan komen dibawah. Dipersilakan share


demikianlah tadi info tentang “Petua Bersihkan Pakaian Yang Terkena Cat, karat dan minyak – Resep Maskan”. semoga resep ini memberi manfaat untuk anda semuanya. Jangan lupa untuk share ya biar makin banyak kawan yang mengetahui resep Petua Bersihkan Pakaian Yang Terkena Cat, karat dan minyak – Resep Maskan ini.

Sumber gambar & resep disadur dari : resepmasakandapurindonesia.blogspot.com

Resep Lainnya Yang Banyak Disuka

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *