PETUA LAMA MERAWAT SENGGUGUT ~ Klik Disini – Resep Maskan

PETUA LAMA MERAWAT SENGGUGUT ~ Klik Disini – Resep Maskan – hallo penikmat kuliner semuanya, pada kesempatan ini tabloidkuliner.com akan hadirkan “PETUA LAMA MERAWAT SENGGUGUT ~ Klik Disini – Resep Maskan“. admin harap resep ini dapat bermanfaat untuk pembaca yang cinta memasak. jangan lupa sebarkan PETUA LAMA MERAWAT SENGGUGUT ~ Klik Disini – Resep Maskan ini ke saudara kamu ya.

PETUA LAMA MERAWAT SENGGUGUT ~ Klik Disini – Resep Maskan

PETUA LAMA MELEGAKAN SENGGUGUT
Assalamualaikum guysss.. Sebahagian wanita mengalami kesakitan sengugut ketika datang bulan. Oleh itu saya ada sediakan petua untuk mengatasi masalah ini, cubalah mana-mana petua di bawah ini:
Petua 1
  • Ambil sembilan biji pinang tua, dibakar tanpa minyak hingga menjadi arang, dan kemudian ditumbuk hingga halus. Campurkan serbuk pinag bakar itu dengan secawan air suam dan minum selama sembilan hari berturut-turut dari hari pertama datang haid.

Petua 2
  • Ambil segenggam halia, tumbuk hingga lumat dan masukkan ke dalam segelas air suam. Apabila halia mendap minum air tadi didahulukan dengan selawat. 

Petua 3
  • Minum air rebusan rumput jarum emas atau rumput rempah padang atau rumput cengkih padang semasa kedatangan haid atau sebelumnya.

Petua 4
  • Campurkan serbuk halia atau halia yang ditumbuk lumat dengan serbuk lada hitam . Kuantiti sama banyak antara kedua-dua bahan. Isikan dalam kapsul kosong. Makan 2 biji selepas makan tengahari dan malam 2 minggu atau seminggu sebelum haid. 

Petua 5
  • Semasa sakit ketika haid, minumlah air teh pahit tanpa gula.

Sekian sahaja yang dapat saya kongsikan, mungkin anda mempunyai beberapa lagi cara yang lebih praktikal untuk dikongsikan. Kongsikan lah bersama pembaca lain pada ruangan komen dibawah. Dipersilakan share


demikianlah tadi artikel tentang “PETUA LAMA MERAWAT SENGGUGUT ~ Klik Disini – Resep Maskan”. mudah-mudahan resep ini mempunyai manfaat untuk pembaca sekalian. Jangan lupa untuk share ya supaya makin banyak orang yang tau resep PETUA LAMA MERAWAT SENGGUGUT ~ Klik Disini – Resep Maskan ini.

Sumber gambar & resep disadur dari : resepmasakandapurindonesia.blogspot.com

Resep Lainnya Yang Banyak Disuka

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *