Petua melebatkan rambut ~ Klik Disini – Resep Maskan

Petua melebatkan rambut ~ Klik Disini – Resep Maskan – hallo pengunjung tabloidkuliner.com semua, pada kesempatan kali ini tabloidkuliner.com akan akan bagikan “Petua melebatkan rambut ~ Klik Disini – Resep Maskan“. mudah-mudahan resep ini cocok untuk kamu yang cinta memasak. jangan lupa share Petua melebatkan rambut ~ Klik Disini – Resep Maskan ini ke saudara qmu ya.

Petua melebatkan rambut ~ Klik Disini – Resep Maskan


Petua melebatkan rambut
Apa yang anda perlukan untuk melebatkan rambut ialah pati santan dari sebiji kelapa. Pati santan kelapa adalah bahan penting dalam usaha untuk melebatkan rambut secara tradisional. 
Untuk mendapatkan pati santan, ambil kelapa parut dari sebiji kelapa tua. Masukkan sedikit air suam pada kelapa parut tadi dan ramas-ramaskan. Perah pati santan dari kelapa parut tersebut dan buang hampasnya. 
Basahkan rambut anda dahulu dan lumurkan pati santan ke kesluruhan kepala sehingga ke akar rambut. Bungkus kepala dengan tuala bersih dan kering selama setengah jam. Kemudian bilas keseluruhan kepala anda dengan air suam.
Amalkan petua ini 2-3 kali seminggu. 
Untuk mengekalkan rambut lebat dan elak dari gugur, amalkan tips ini:
  1. Pilih syampu rambut yang sesuai dengan jenis rambut anda.
  2. Gunakan sikat rambut bergigi jarang.
  3. Pastikan rambut anda benar-benar kering sebelum memakai sebarang produk tambahan seperti krim rambut atau gel. Sama juga untuk wanita bertusung, pastikan rambut benar-benar kering sebelum memamakai tudung.

Sekian sahaja yang dapat saya kongsikan, mungkin anda mempunyai beberapa lagi petua yang lebih praktikal untuk dikongsikan. Kongsikan lah bersama pembaca lain pada ruangan komen dibawah. Dipersilakan share


demikianlah tadi info tentang “Petua melebatkan rambut ~ Klik Disini – Resep Maskan”. mudah-mudahan resep ini mempunyai manfaat untuk pembaca dimanapun berada. Jangan lupa untuk share ya biar makin banyak kawan yang tahu resep Petua melebatkan rambut ~ Klik Disini – Resep Maskan ini.

Sumber gambar & resep disadur dari : resepmasakandapurindonesia.blogspot.com

Resep Lainnya Yang Banyak Disuka

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *