PETUA MENGEKALKAN WARNA PAKAIAN ~ Klik Disini – Resep Maskan

PETUA MENGEKALKAN WARNA PAKAIAN ~ Klik Disini – Resep Maskan – halo pengunjung tabloidkuliner.com semua, pada kesempatan kali ini saya akan hadirkan “PETUA MENGEKALKAN WARNA PAKAIAN ~ Klik Disini – Resep Maskan“. semoga resep ini mempunyai manfaat untuk pembaca yang cinta memasak. jangan lupa bagikan PETUA MENGEKALKAN WARNA PAKAIAN ~ Klik Disini – Resep Maskan ini ke saudara anda ya.

PETUA MENGEKALKAN WARNA PAKAIAN ~ Klik Disini – Resep Maskan

PETUA MENGEKALKAN WARNA PAKAIAN
Baju berwarna terutama yang berwarna gelap dan pastel mudah luntur. Untuk mengekalkan warna pakaian anda, cubalah petua ini.
Ambil dua biji kentang, kupas kulitnya dan rebus. Lenyek kentang tersebut dengan sedikit garam dan sedikit cuka. Lumur keseluruhan pakaian anda dengan campuran tersebut. Biarkan selama setengah jam dan kemudian cuci dengan sabun atau detergen seperti biasa dan jemur hingga kering.
Sekian sahaja yang dapat saya kongsikan, mungkin anda mempunyai beberapa lagi petua yang lebih praktikal untuk dikongsikan. Kongsikan lah bersama pembaca lain pada ruangan komen dibawah. Dipersilakan share


demikianlah tadi info tentang “PETUA MENGEKALKAN WARNA PAKAIAN ~ Klik Disini – Resep Maskan”. mudah-mudahan resep ini berguna untuk pembaca dirumah. Jangan lupa klik tombol share ya supaya makin banyak kawan yang tau resep PETUA MENGEKALKAN WARNA PAKAIAN ~ Klik Disini – Resep Maskan ini.

Sumber gambar & resep disadur dari : resepmasakandapurindonesia.blogspot.com

Resep Lainnya Yang Banyak Disuka

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *