Petua mengelakkan aiskrim dari cair dengan cepat – Resep Maskan

Petua mengelakkan aiskrim dari cair dengan cepat – Resep Maskan – hallo pembaca semua, pada postingan ini admin akan sharing mengenai “Petua mengelakkan aiskrim dari cair dengan cepat – Resep Maskan“. mudah-mudahan resep ini mempunyai manfaat untuk kamu yang hobi memasak. jangan lupa bagikan Petua mengelakkan aiskrim dari cair dengan cepat – Resep Maskan ini ke teman qmu ya.

Petua mengelakkan aiskrim dari cair dengan cepat – Resep Maskan

Petua mengelakkan aiskrim dari cair dengan cepat
Aiskrim memang menjadi kegemaran kanak-kanak dan sangat enak dimakan ketika cuaca panas. Sesekali apabila keluar berkelah di pantai bersama keluarga, cubalah bawa aiskrim. Si kecil anda mesti teruja. Namun sifat aiskrim yang mudah cair pasti menjadikan anda rasa ragu-ragu. Ada cara untuk menjadikan aiskrim anda lambat cair. Jom tengok cara-caranya.
BAHAN-BAHAN:
  • Aiskrim
  • Bekas tahan beku
  • Garam halus
  • Ais

CARA-CARA:
  1. Masukkan aiskrim ke dalam bekas tahan seju dan lapiskan dengan ais secukupnya.
  2. Ambil garam halus dan taburkan sedikit diatas air. Tutup dengan kemas. Hasilnya aiskrim akan lambat cair.

Sekian sahaja yang dapat saya kongsikan, mungkin anda mempunyai beberapa lagi cara yang lebih praktikal untuk dikongsikan. Kongsikan lah bersama pembaca lain pada ruangan komen dibawah. Dipersilakan share


demikianlah tadi informasi tentang “Petua mengelakkan aiskrim dari cair dengan cepat – Resep Maskan”. semoga resep ini mempunyai manfaat untuk anda semuanya. Jangan lupa klik tombol share ya biar makin banyak orang yang mengetahui resep Petua mengelakkan aiskrim dari cair dengan cepat – Resep Maskan ini.

Sumber gambar & resep disadur dari : resepmasakandapurindonesia.blogspot.com

Resep Lainnya Yang Banyak Disuka

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *