Petua menghilangkan kulat atau tahi lalat pada pakaian – Resep Maskan

Petua menghilangkan kulat atau tahi lalat pada pakaian – Resep Maskan – hallo penikmat kuliner semua, pada kesempatan kali ini kami akan sajikan “Petua menghilangkan kulat atau tahi lalat pada pakaian – Resep Maskan“. harapan kami resep ini mempunyai manfaat untuk kamu yang senang memasak. jangan lupa share Petua menghilangkan kulat atau tahi lalat pada pakaian – Resep Maskan ini ke kawan kamu ya.

Petua menghilangkan kulat atau tahi lalat pada pakaian – Resep Maskan

Petua menghilangkan tahi lalat pada pakaian
Pakaian yang bertahi lalat memang sukar untuk dibersihkan dengan sabun atau detergen pencuci pakaian. Jangan putus asa. Sebelum anda buang pakaian tersebut, cuba dulu petua ini.
Campurkan secawan cuka dengan setengah baldi air. Rendam pakaian yang bertahi lalat kedalam air cuka tersebut semalaman. Keesokannya cuci dengan sabun atau detergen seperti biasa dan jemur hingga kering.

Sekian sahaja yang dapat saya kongsikan, mungkin anda mempunyai beberapa lagi petua yang lebih praktikal untuk dikongsikan. Kongsikan lah bersama pembaca lain pada ruangan komen dibawah. Dipersilakan share


itulah tadi artikel tentang “Petua menghilangkan kulat atau tahi lalat pada pakaian – Resep Maskan”. semoga resep ini bermanfaat untuk pengunjung dirumah. Jangan lupa klik tombol share ya biar semakin banyak orang yang tau resep Petua menghilangkan kulat atau tahi lalat pada pakaian – Resep Maskan ini.

Sumber gambar & resep disadur dari : resepmasakandapurindonesia.blogspot.com

Resep Lainnya Yang Banyak Disuka

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *