Petua menghilangkan selsema dengan berkesan tanpa ubat ~ Klik Disini – Resep Maskan

Petua menghilangkan selsema dengan berkesan tanpa ubat ~ Klik Disini – Resep Maskan – baiklah pecinta kuliner semuanya, saat ini tabloidkuliner.com akan sharing mengenai “Petua menghilangkan selsema dengan berkesan tanpa ubat ~ Klik Disini – Resep Maskan“. semoga saja resep ini mempunyai manfaat untuk pembaca yang cinta memasak. jangan lupa bagikan Petua menghilangkan selsema dengan berkesan tanpa ubat ~ Klik Disini – Resep Maskan ini ke teman kamu ya.

Petua menghilangkan selsema dengan berkesan tanpa ubat ~ Klik Disini – Resep Maskan

Petua menghilangkan selsema dengan berkesan
Assalamualaikum guysss.. Selesema membuatkan kita rasa tidak selesakan?? Jika anda menghidapi selesama, cubalah mana-mana petua di bawah ini untuk mengatasi merawat selesema.
  1. Calit sedikit kapur sirih dan dua titik minyak kayu putih pada sehiris limau nipis. Panggang di atas api hingga panas dan kemudian perah airnya. Minum air perahan ini sekali sehari.
  2. Hidu bau halia hidup yang telah dibersihkan.
  3. Ambil secawan air didihan beras. Minum ketika suam. Amalkan selalu.
  4. Jika selesema akibat cuaca hujan atau panas terik, basahkan ubun-ubun kepala. Ulang beberapa kali.

selamat mencuba..
Sekian sahaja yang dapat saya kongsikan, mungkin anda mempunyai beberapa lagi cara yang lebih praktikal untuk dikongsikan. Kongsikan lah bersama pembaca lain pada ruangan komen dibawah. Dipersilakan share


itulah tadi postingan tentang “Petua menghilangkan selsema dengan berkesan tanpa ubat ~ Klik Disini – Resep Maskan”. semoga saja resep ini berguna untuk pembaca sekalian. Jangan lupa untuk share ya supaya semakin banyak kawan yang tahu akan resep Petua menghilangkan selsema dengan berkesan tanpa ubat ~ Klik Disini – Resep Maskan ini.

Sumber gambar & resep disadur dari : resepmasakandapurindonesia.blogspot.com

Resep Lainnya Yang Banyak Disuka

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *