Petua menyimpan buah strawberi agar tahan lama dan tidak mudah lembik – Resep Maskan

Petua menyimpan buah strawberi agar tahan lama dan tidak mudah lembik – Resep Maskan – hai penikmat kuliner semuanya, pada kesempatan ini saya akan suguhkan “Petua menyimpan buah strawberi agar tahan lama dan tidak mudah lembik – Resep Maskan“. semoga saja resep ini cocok untuk pengunjung semua yang senang memasak. jangan lupa teruskan Petua menyimpan buah strawberi agar tahan lama dan tidak mudah lembik – Resep Maskan ini ke rekan kamu ya.

Petua menyimpan buah strawberi agar tahan lama dan tidak mudah lembik – Resep Maskan

Petua menyimpan buah strawberi agar tahan lama dan tidak mudah lembik
Buah strawberi cepat menjadi lembik dan berair. Jika tidak dinikmati dengan cepat, ia akan menjadi masam dan membusuk. Cuba petua dibawah ini. hasilnya buah strawberi mampu bertahan lebih lama dari kebiasaannya.
BAHAN-BAHAN:
  • Buah strawberi
  • 1 sudu besar cuka
  • 10 sudu besar air

CARA-CARA:
  1. Campurkan air bersama cuka. Kacau sebati.
  2. Celup buah strawberi ke dalam bancuhan air cuka.
  3. Bilas dengan air bersih dan masukkan ke dalam peti sejuk. Hasilnya buah strawberi akan kekal segar lebih lama.

Sekian sahaja yang dapat saya kongsikan, mungkin anda mempunyai beberapa lagi cara yang lebih praktikal untuk dikongsikan. Kongsikan lah bersama pembaca lain pada ruangan komen dibawah. Dipersilakan share


itulah tadi postingan tentang “Petua menyimpan buah strawberi agar tahan lama dan tidak mudah lembik – Resep Maskan”. semoga saja resep ini berguna untuk pengunjung sekalian. Jangan lupa bantu share ya supaya makin banyak orang yang tahu resep Petua menyimpan buah strawberi agar tahan lama dan tidak mudah lembik – Resep Maskan ini.

Sumber gambar & resep disadur dari : resepmasakandapurindonesia.blogspot.com

Resep Lainnya Yang Banyak Disuka

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *