Petua Merawat Lenguh Kaki ~ klik disini – Resep Maskan

Petua Merawat Lenguh Kaki ~ klik disini – Resep Maskan – hallo pecinta kuliner semuanya, dihari yang indah ini kami akan akan informasikan mengenai “Petua Merawat Lenguh Kaki ~ klik disini – Resep Maskan“. mudah-mudahan resep ini berguna untuk pengunjung semua yang hobi memasak. jangan lupa bagikan Petua Merawat Lenguh Kaki ~ klik disini – Resep Maskan ini ke rekan anda ya.

Petua Merawat Lenguh Kaki ~ klik disini – Resep Maskan

Petua Merawat Lenguh Kaki
  • Petua ni menggunakan beberapa ulas halia muda dan bawang putih. Halia dan bawang tu dibuang kulitnya dan ditumbuk hingga lumat (hancur). Biar sampai sedikit berair. Lepas tu ramuan tu ditampal dan lumur pada bahagian kaki yang berasa lenguh. Sebaiknya lumur pada sebelah malam dan biarkan semalaman. Keesokannya bersihkan dan kemudian sapukan pula sedikit minyak zaitun.

Dikatakan sekiranya diamalkan setiap hari selama seminggu, pasti rasa lenguh-lenguh kaki tu hilang. Cubalah..
Sekian sahaja yang dapat saya kongsikan, mungkin anda mempunyai beberapa lagi petua yang lebih praktikal untuk dikongsikan. Kongsikan lah bersama pembaca lain pada ruangan komen dibawah. Dipersilakan share


demikianlah tadi sharing tentang “Petua Merawat Lenguh Kaki ~ klik disini – Resep Maskan”. semoga saja resep ini mempunyai manfaat untuk kamu semuanya. Jangan lupa klik tombol share ya biar semakin banyak saudara yang tau resep Petua Merawat Lenguh Kaki ~ klik disini – Resep Maskan ini.

Sumber gambar & resep disadur dari : resepmasakandapurindonesia.blogspot.com

Resep Lainnya Yang Banyak Disuka

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *