Petua merawat menghilangkan parut demam campak dengan daun semambu – Resep Maskan

Petua merawat menghilangkan parut demam campak dengan daun semambu – Resep Maskan – halo pengunjung tabloidkuliner.com semua, pada kesempatan ini admin akan suguhkan “Petua merawat menghilangkan parut demam campak dengan daun semambu – Resep Maskan“. kami harap resep ini mempunyai manfaat untuk pembaca yang hobi memasak. jangan lupa bagikan Petua merawat menghilangkan parut demam campak dengan daun semambu – Resep Maskan ini ke saudara anda ya.

Petua merawat menghilangkan parut demam campak dengan daun semambu – Resep Maskan

Petua merawat menghilangkan parut demam campak dengan daun semambu
Demam campak biasanya meninggalkan tanda hitam. Untuk menghilangkannya, cubalah petua di bawah ini:
1) Gilingkan beberapa helai daun semambu hingga lumat. Sapukan di tempat berparut dan biarkan kering. Ulangi selama tiga hari atau sehingga parut hilang.
2) Daun semambu juga boleh direbus untuk diminum airnya. Tujuannya untuk menghilangkan rasa gatal pada bekas demam campak.
3) Parut sebiji jagung muda hingga lumat. Sapukan pada bekas demam campak. Lakukan selama beberapa hari hingga parut hilang.
Sekian sahaja yang dapat saya kongsikan, mungkin anda mempunyai beberapa lagi petua yang lebih praktikal untuk dikongsikan. Kongsikan lah bersama pembaca lain pada ruangan komen dibawah. Dipersilakan share


demikianlah tadi informasi tentang “Petua merawat menghilangkan parut demam campak dengan daun semambu – Resep Maskan”. semoga saja resep ini memberi manfaat untuk pembaca dirumah. Jangan lupa untuk share ya supaya makin banyak orang yang mengetahui resep Petua merawat menghilangkan parut demam campak dengan daun semambu – Resep Maskan ini.

Sumber gambar & resep disadur dari : resepmasakandapurindonesia.blogspot.com

Resep Lainnya Yang Banyak Disuka

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *