Petua Rawat Demam Denggi Dengan Daun Betik – Resep Maskan

Petua Rawat Demam Denggi Dengan Daun Betik – Resep Maskan – baiklah pembaca semua, pada postingan ini tabloidkuliner.com akan berbagi info tentang “Petua Rawat Demam Denggi Dengan Daun Betik – Resep Maskan“. harapan kami resep ini dapat bermanfaat untuk pengunjung semua yang cinta memasak. jangan lupa bagikan Petua Rawat Demam Denggi Dengan Daun Betik – Resep Maskan ini ke saudara anda ya.

Petua Rawat Demam Denggi Dengan Daun Betik – Resep Maskan

Petua Rawat Demam Denggi Dengan Daun Betik
Ambil 2 helai daun betik yang hijau dan segar, tidak terlalu muda dan tidak terlalu tua. Basuh daun dengan air sehingga bersih. Buangkan bahagian batang daun betik tersebut dan carik-carikkan bahagian daun sahaja. Giling atau tumbuk daun tersebut sehingga lumat/berair.
Perah jus daun tersebut. Anda akan dapat anggaran dua sudu makan jus daun betik. 
Minum jus daun betik 2 kali sehari (1 sudu pagi dan 1 sudu petang). Tidak perlu tambah air atau masak jus daun betik tersebut. Rasanya memang pahit tapi mujarab. Amalkan setiap hari sehingga sembuh.
Sekian sahaja yang dapat saya kongsikan, mungkin anda mempunyai beberapa lagi petua yang lebih praktikal untuk dikongsikan. Kongsikan lah bersama pembaca lain pada ruangan komen dibawah. Dipersilakan share


itulah tadi sharing tentang “Petua Rawat Demam Denggi Dengan Daun Betik – Resep Maskan”. harapan kami resep ini memberi manfaat untuk kamu semua. Jangan lupa untuk share ya biar semakin banyak saudara yang tau resep Petua Rawat Demam Denggi Dengan Daun Betik – Resep Maskan ini.

Sumber gambar & resep disadur dari : resepmasakandapurindonesia.blogspot.com

Resep Lainnya Yang Banyak Disuka

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *