Petua untuk hilangkan parut demam campak ~ Klik Disini – Resep Maskan

Petua untuk hilangkan parut demam campak ~ Klik Disini – Resep Maskan – halo pecinta kuliner semuanya, kali ini saya akan hadirkan “Petua untuk hilangkan parut demam campak ~ Klik Disini – Resep Maskan“. mudah-mudahan resep ini mempunyai manfaat untuk pembaca yang suka memasak. jangan lupa share Petua untuk hilangkan parut demam campak ~ Klik Disini – Resep Maskan ini ke rekan kamu ya.

Petua untuk hilangkan parut demam campak ~ Klik Disini – Resep Maskan

cara hilangkan parut demam campak
Assalamualaikum uollssss, kali ini saya ingin berkongsi petua untuk hilangkan parut demam campak. Demam campak biasanya meninggalkan tanda hitam. Untuk menghilangkannya, cubalah petua di bawah ini:

  • Gilingkan beberapa helai daun semambu hingga lumat. Sapukan di tempat berparut dan biarkan kering. Ulangi selama tiga hari atau sehingga parut hilang.
  • Daun semambu juga boleh direbus untuk diminum airnya. Tujuannya untuk menghilangkan rasa gatal pada bekas demam campak.
  • Parut sebiji jagung muda hingga lumat. Sapukan pada bekas demam campak. Lakukan selama beberapa hari hingga parut hilang.

Sekian sahaja yang dapat saya kongsikan, mungkin anda mempunyai beberapa lagi petua yang lebih praktikal untuk dikongsikan. Kongsikan lah bersama pembaca lain pada ruangan komen dibawah. Terima kasih, selamat mencuba, dipersilakan share.


itulah tadi artikel tentang “Petua untuk hilangkan parut demam campak ~ Klik Disini – Resep Maskan”. semoga saja resep ini berguna untuk pengunjung semua. Jangan lupa klik tombol share ya biar semakin banyak saudara yang tau resep Petua untuk hilangkan parut demam campak ~ Klik Disini – Resep Maskan ini.

Sumber gambar & resep disadur dari : resepmasakandapurindonesia.blogspot.com

Resep Lainnya Yang Banyak Disuka

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *