PETUA UNTUK MENGHILANGKAN BAU HAPAK DI DALAM RUMAH

PETUA UNTUK MENGHILANGKAN BAU HAPAK DI DALAM RUMAH – halo penikmat kuliner semua, saat ini tabloidkuliner.com akan persembahkan “PETUA UNTUK MENGHILANGKAN BAU HAPAK DI DALAM RUMAH“. kami harap resep ini mempunyai manfaat untuk kamu yang hobi memasak. jangan lupa share PETUA UNTUK MENGHILANGKAN BAU HAPAK DI DALAM RUMAH ini ke kawan qmu ya.

PETUA UNTUK MENGHILANGKAN BAU HAPAK DI DALAM RUMAH

(!)Biasanya untuk mengatasi bau hapak atau hancing di rumah, kita gunakan penyembur Febreze yang dibeli di kedai. Bila nak isi semula (refill) pula, kadang-kadang tak ada masa nak cari di kedai. Berikut cara-cara nak buat isian semula tu dengan cara yang murah jer.

(*) Dua sudu baking powder
(*) Dua sudu Downy (Fabric Softener)
(*) Masukkan ke dalam bekas sprayer
(*) Masukkan 300ml air suam.
(*) Goncang dan gunakan ia.

NOTA: Baking powder bertindak sebagai penyerap bau busuk dan downy pelembut fabrik ni wangi dan memang sentiasa ada di rumah

PETUA UNTUK MENGHILANGKAN BAU HAPAK DI DALAM RUMAH – Resep Masakan, Resep Kue Kering, Resep Kue Basah


demikianlah tadi sharing tentang “PETUA UNTUK MENGHILANGKAN BAU HAPAK DI DALAM RUMAH”. mudah-mudahan resep ini mempunyai manfaat untuk anda sekalian. Jangan lupa bantu share ya biar makin banyak kawan yang tahu akan resep PETUA UNTUK MENGHILANGKAN BAU HAPAK DI DALAM RUMAH ini.

Sumber gambar & resep disadur dari : resepmasakandapurindonesia.blogspot.com

Resep Lainnya Yang Banyak Disuka

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *