PETUA UNTUK MENGHILANGKAN KEMBUNG PERUT

PETUA UNTUK MENGHILANGKAN KEMBUNG PERUT – hallo pembaca semuanya, dihari yang indah ini tabloidkuliner.com akan sharing mengenai “PETUA UNTUK MENGHILANGKAN KEMBUNG PERUT“. semoga saja resep ini membawa manfaat untuk pengunjung semua yang senang memasak. jangan lupa share PETUA UNTUK MENGHILANGKAN KEMBUNG PERUT ini ke kawan kamu ya.

PETUA UNTUK MENGHILANGKAN KEMBUNG PERUT

[=]Halia bukan saja menjadi perencah masakan tetapi juga berguna untuk dijadikan ubat kembung perut. Dengan mengambil sebuku halia yang sederhana besar, dibersihkan dan ditumbuk tetapi jangan sampai lumat, masukkan ke dalam gelas dan tuang air panas mendidih anggaran setengah gelas. Tutup permukaan gelas itu dengan piring selama 10 minit, tapis dan jadikan dua bahagian. Sebahagiannya anda minum dan sebahagian lagi disimpan di dalam peti sejuk. Sekiranya perut anda terasa kembung lagi, ulang meminumnya hingga perut berasa lega.

P/S JOM SAMA SAMA KITA AMALKAN PETUA NI. IN SHA ALLAH BERKESAN

PETUA UNTUK MENGHILANGKAN KEMBUNG PERUT – Resep Masakan, Resep Kue Kering, Resep Kue Basah


demikianlah tadi informasi tentang “PETUA UNTUK MENGHILANGKAN KEMBUNG PERUT”. harapan kami resep ini bermanfaat untuk anda semuanya. Jangan lupa untuk share ya supaya semakin banyak saudara yang mengetahui resep PETUA UNTUK MENGHILANGKAN KEMBUNG PERUT ini.

Sumber gambar & resep disadur dari : resepmasakandapurindonesia.blogspot.com

Resep Lainnya Yang Banyak Disuka

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *