Resepi Puding Trifle Strawberry Enak dan Lezat

Resepi Puding Trifle Strawberry Enak dan Lezat – halo penikmat kuliner semuanya, pada kesempatan ini tabloidkuliner.com akan sharing mengenai “Resepi Puding Trifle Strawberry Enak dan Lezat“. harapan kami resep ini membawa manfaat untuk kamu yang hobi memasak. jangan lupa sebarkan Resepi Puding Trifle Strawberry Enak dan Lezat ini ke saudara qmu ya.

Resepi Puding Trifle Strawberry Enak dan Lezat

Puding Trifle Strawberry

Resepi Puding Trifle Strawberry – Ada yg tnye resepi kt entry ini, so aku nk share la kt cni, ada yg tnye kek ke..kuih ke…tiramisu ke… jawapannye adalah Puding Trifle Strawberry
1st time buat, smua komen sedap & mmg cpt je abis, so bole la korang cuba… senang & cpt utk disediakn
Momguess, ko kn ckp tkde idea nk bw menu utk potluck raya, so bole la try resepi aku ni

Puding Trifle Strawberry

Bahan Bahan

  • 1 buku kek gulung
  • 1 tin susu cair
  • 7 sudu besar gula-nk manis lg ltk la byk lg
  • 4 sudu besar tepung kastard (bancuh dgn 1/2 gelas air)
  • 1 tin fruit coktail
  • 1 kotak jelly nona (perisa strawberry) nk perisa lain pn bole-ikut suka

Cara Cara
Potong kek gulung..susun penuh dlm bekas dan mampat
(seeloknye bekas jernih/kaca..kalau nak hidang utk tetamu..biar cantek!)

Pastu masak susu cair, 1 tin air, gula sampai mendidih..
then masukkan bancuhan tepung kastard..kacau lagi sampai agak2 pekat…

Curahkan dalam bekas jernih/kaca yg dh ltk kek td…

Pastu masak jelly ikut arahan kt blkang kotak

Kemudian curahkan atas adunan kastard…
taburkan buah2an dalam tin.. sejukkan..

Note : Bila nak hidang br ltk whipped cream .. wat corak2 pon buleh..
then hias la dengan buah strawberry..buah lain pon buleh..ehehe
Whipped cream tu nk bli yg dlm botol pn bole,
trus tekan je time nk hidang
Nk bli yg kt kedai kek pn bole..tp kalo bli kt kedai kek tu
kena pukul dlu bg kembang then br ltk

Sekian..selamat mencuba


demikianlah tadi sharing tentang “Resepi Puding Trifle Strawberry Enak dan Lezat”. mudah-mudahan resep ini mempunyai manfaat untuk pengunjung dimanapun berada. Jangan lupa klik tombol share ya biar makin banyak kawan yang tau resep Resepi Puding Trifle Strawberry Enak dan Lezat ini.

Sumber gambar & resep disadur dari : resepmasakandapurindonesia.blogspot.com

Resep Lainnya Yang Banyak Disuka

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *