SAYANG SEORANG IBU !! Sebarkan … Wanita ini Sempat "MENYUSUKAN" bayinya walaupun dia terbabit dalam Kemalangan yang amat Tragis ! – Resep Masakan

SAYANG SEORANG IBU !! Sebarkan … Wanita ini Sempat "MENYUSUKAN" bayinya walaupun dia terbabit dalam Kemalangan yang amat Tragis ! – Resep Masakan – hallo penikmat kuliner semua, pada kesempatan ini kami akan berbagi informasi tentang “SAYANG SEORANG IBU !! Sebarkan … Wanita ini Sempat "MENYUSUKAN" bayinya walaupun dia terbabit dalam Kemalangan yang amat Tragis ! – Resep Masakan“. harapan kami resep ini berguna untuk kamu yang cinta memasak. jangan lupa teruskan SAYANG SEORANG IBU !! Sebarkan … Wanita ini Sempat "MENYUSUKAN" bayinya walaupun dia terbabit dalam Kemalangan yang amat Tragis ! – Resep Masakan ini ke saudara qmu ya.

SAYANG SEORANG IBU !! Sebarkan … Wanita ini Sempat "MENYUSUKAN" bayinya walaupun dia terbabit dalam Kemalangan yang amat Tragis ! – Resep Masakan

Gambar Hiasan

#Dahinya terkopek sehingga menonjolkan tulang tengkorak. Mungkin juga akibat terhantuk pada papan pemuka kereta ditambah dengan pecahan kaca cermin hadapan.

#Ajaibnya kuasa Tuhan, bayinya selamat tetapi terpelanting ke kerusi belakang. Bayi kecil yang tidak tahu apa-apa itu meraung dan menangis. Mungkin kerana kesakitan, kesedihan, terkejut dan sebagainya.

#Sewaktu anggota bomba itu mengambil dan mahu menyelamatkan si kecil tadi, ibunya terketar-ketar dan menggigil sambil memberi isyarat kepada beliau.

#Subhanallah, rupa-rupanya si ibu tadi mahukan bayinya bagi disusukan. Diselak bajunya dengan sedaya upaya dan disusukan si kecil itu dengan penuh rasa sayu, pilu dan kasih sayang.

#Si kecil senyap di dalam dakapan ibunya. Betapa nyamannya dakapan ibu itu sehingga mampu menenangkan si kecil yang ketakutan.

#Dengan kuasa dan izin Allah, ibu itu tiba-tiba tercungap-cungap mencari nafas, tanda ajalnya yang semakin hampir.

#Lalu terkapailah si ibu dalam keadaan yang penuh rasa tanggungjawab dan kasih sayang itu. Ya Allah, betapa pilunya situasi itu sehingga merenggut ketenangan anggota bomba tadi.

#Itu lah dia kasih sayang seorang ibu. Walau dalam keadaan bertarung nyawa dan menahan kesakitan, masih tidak melupakan tanggungjawab sebagai seorang ibu…menyusukan anak di saat-saat akhir hidup nya. Subhanallah… KREDIT SUPERPOWER83.

from Baca Disini http://ift.tt/1QzKhhI
SAYANG SEORANG IBU !! Sebarkan … Wanita ini Sempat “MENYUSUKAN” bayinya walaupun dia terbabit dalam Kemalangan yang amat Tragis ! – Resep Masakan, Resep Kue Kering, Resep Kue Basah, Tips Sehat, Berita Popular


demikianlah tadi sharing tentang “SAYANG SEORANG IBU !! Sebarkan … Wanita ini Sempat "MENYUSUKAN" bayinya walaupun dia terbabit dalam Kemalangan yang amat Tragis ! – Resep Masakan”. harapan kami resep ini mempunyai manfaat untuk pembaca semuanya. Jangan lupa bantu share ya biar makin banyak orang yang tahu akan resep SAYANG SEORANG IBU !! Sebarkan … Wanita ini Sempat "MENYUSUKAN" bayinya walaupun dia terbabit dalam Kemalangan yang amat Tragis ! – Resep Masakan ini.

Sumber gambar & resep disadur dari : resepmasakandapurindonesia.blogspot.com

Resep Lainnya Yang Banyak Disuka

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *