TIPS UNTUK MENCATIKKAN WAJAH HANYA DIRUMAH

TIPS UNTUK MENCATIKKAN WAJAH HANYA DIRUMAH – hai pecinta kuliner semua, kali ini kami akan akan informasikan mengenai “TIPS UNTUK MENCATIKKAN WAJAH HANYA DIRUMAH“. harapan kami resep ini membawa manfaat untuk pembaca yang senang memasak. jangan lupa teruskan TIPS UNTUK MENCATIKKAN WAJAH HANYA DIRUMAH ini ke rekan kamu ya.

TIPS UNTUK MENCATIKKAN WAJAH HANYA DIRUMAH

TIPS UNTUK MENCATIKKAN WAJAH HANYA DIRUMAH

(*)Skrub wajah di rumah

[+]Campurkan tiga sudu besar susu bersama tiga sudu besar madu dan satu sudu kecil oat di dalam bekas dan kacau sehingga sebati. Sapu rata skrub ini ke seluruh wajah anda dan urut lembut dengan dua hujung jari selama satu hingga dua minit dengan gerakan dari bawah ke atas. Bilas wajah dengan air suam.

(*)Masker wajah di rumah

[+]Campurkan dua sudu mayonis dengan air perahan lemon. Sapukan pada wajah anda dan biarkan kering. Bilas dengan air bersih dan keringkan dengan tuala. Selain daripada mengecilkan pori, ia juga berfungsi sebagai pelembap.

(*)Krim wajah di rumah

[+]Kisar sebiji pisang (boleh guna semua jenis pisang) menjadi krim. Sapu rata pada wajah dengan gerakan dari bawah ke atas dan biarkan selama 10 hingga 15 minit. Bilas dengan air suam dan kemudiannya air bersih. Anda akan merasakan kulit lebih segar dan tegang.

[+]Anda boleh melakukan sendiri rawatan mencantikkan wajah seperti di atas sambil bersantai pada hujung minggu di rumah. Selain tidak mengandungi bahan-bahan kimia, ianya juga selamat digunakan.

TIPS UNTUK MENCATIKKAN WAJAH HANYA DIRUMAH – Resep Masakan, Resep Kue Kering, Resep Kue Basah


itulah tadi artikel tentang “TIPS UNTUK MENCATIKKAN WAJAH HANYA DIRUMAH”. harapan kami resep ini mempunyai manfaat untuk kamu sekalian. Jangan lupa bantu share ya biar semakin banyak orang yang mengetahui resep TIPS UNTUK MENCATIKKAN WAJAH HANYA DIRUMAH ini.

Sumber gambar & resep disadur dari : resepmasakandapurindonesia.blogspot.com

Resep Lainnya Yang Banyak Disuka

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *