Tutorial : Dekorasi nozzle bintang yang paling simple namun paling cantik untuk dibuat! – Resep Masakan

Tutorial : Dekorasi nozzle bintang yang paling simple namun paling cantik untuk dibuat! – Resep Masakan – halo pembaca semua, saat ini admin akan suguhkan “Tutorial : Dekorasi nozzle bintang yang paling simple namun paling cantik untuk dibuat! – Resep Masakan“. kami harap resep ini cocok untuk pengunjung semua yang cinta memasak. jangan lupa bagikan Tutorial : Dekorasi nozzle bintang yang paling simple namun paling cantik untuk dibuat! – Resep Masakan ini ke rekan anda ya.

Tutorial : Dekorasi nozzle bintang yang paling simple namun paling cantik untuk dibuat! – Resep Masakan


Ini ialah antara cara paling mudah untuk menghias cupcakes anda. Bayangkan anda nak buat door gifts yang sampai beratus – ratus ataupun beribu untuk apa jua majlis. Pastinya anda nak save duit dan masa, jadi kalau anda boleh buat sendiri, ini ialah antara dekorasi yang jimat masa tapi memberikan gaya hiasan cupcakes yang comel dan sweet gitu.

Jadi kalau anda nak buat, jom tengok macam mana caranya nak buat yea.

  • cupcakes  – lihat resepi
  • buttercream yang dibancuh dengan warna tema anda, disini saya warnakan merah.
  • buttercream bewarna putih
  • piping bag,
  • nozzle bintang.

  • Sapukan buttercream putih pada cupcake supaya permukaan nampak kemas, tak kisah warna apa, kalau warna putih lagi kontras warna piping itu nanti.
  • Paipkan buttercream terus ke atas sapuan putih itu untuk membentuk bintang secara bertentangan.

  • Tambahkan mengikut kesesuaian, bergantung pada macam mana anda nak cupcake itu nampak menarik, lagi banyak lagi cantik.
  • letakkan dekorasi yang anda inginkan, yang ini kami letakkan heart shaped decor yang mana anda boleh gantikan dengan gold / silver balls. Caranya ialah dengan membenamkan hujungnya pada setiap aising yang telah dipaipkan.

  • Sudah siap!, ini cara yang paling ringkas dan mudah, tapi kalau anda nak lebih cantik boleh tambahkan sprinkles silver balls yang halus – halus tu pada sekelilingnya.

Tak susah nak membuatnya kan? 
Apakata hujung minggu ini anda cuba, tinggalkan komen anda jika telah mencuba, atau jika ada sebarang pertanyaan. 
Selamat mencuba!

[ Klik Disini ]

from TotBakeDesign http://ift.tt/2e6p74r
Tutorial : Dekorasi nozzle bintang yang paling simple namun paling cantik untuk dibuat! – Resep Masakan, Resep Kue Basah, Resep Kue Kering, Tips Sehat dan Berita Popular


demikianlah tadi artikel tentang “Tutorial : Dekorasi nozzle bintang yang paling simple namun paling cantik untuk dibuat! – Resep Masakan”. harapan kami resep ini bermanfaat untuk anda dirumah. Jangan lupa bantu share ya supaya semakin banyak saudara yang tau resep Tutorial : Dekorasi nozzle bintang yang paling simple namun paling cantik untuk dibuat! – Resep Masakan ini.

Sumber gambar & resep disadur dari : resepmasakandapurindonesia.blogspot.com

Resep Lainnya Yang Banyak Disuka

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *